RatsastusleiritKesän 2017 leirit on peruttu. Olemme ilmoittaneet asiasta sähköpostitse paikan varanneille.

Leirille osallistuminen

Leireille ilmoittaudutaan sähköpostitse osoitteeseen hevostiladiana@gmail.com. Kun olet saanut vastauksen ilmoittautumiseesi, voit maksaa varausmaksun alla olevien ohjeiden mukaan. Varausmaksu maksetaan viikon sisällä ilmottautumisesta, paikka on varattu sinulle vasta kun varausmaksu on tilillä. Myös leirikyselyt kannattaa tehdä sähköpostin kautta!

Leirille ilmoittautuessasi kerro nimesi, osoitteesi ja huoltajan yhteystiedot sekä ikäsi, mahdolliset sairaudet/allergiat ja myös erikoisruokavaliot.Vaikka olisit osallistunet edellisille leireille niin ilmottaudu silti aina täydellisillä tiedoilla uusille leireille. Muista myös kertoa jos olet tulossa leirille oman hevosesi kanssa. Myös ratsastuskokemuksesi olisi hyvä tietää.

Leireille otetaan 12 leiriläistä, sennuleireille sekä alkeisleireille 10 leiriläistä. Tunnit ratsastetaan kahdessa tasoryhmässä. Teoria tunneilla kaikki ovat samassa ryhmässä.

Leirin maksaminen

Leiripaikan varausmaksu on kaikilla leireillä 80€, ja se sisältyy itse leirin hintaan. Varausmaksua ei palauteta peruutuksen yhteydessä! Varausmaksu maksetaan tilisiirtona (FI97 5428 0820 0293 80, saaja: Hevostila Diana) viikon sisällä ilmoittautumisesta. Leiripaikan varaus on sitova, kun varausmaksu on suoritettu. Loppusumma leirin hinnasta maksetaan ennen leirille tuloa niin, että se näkyy tallin tilillä ennen leirin alkua tai mukaan leirille otetaan maksukuitti. Mahdollisuus on maksaa loppumaksu myös leirille saavuttaessa. Huomaathan, ettei meillä ei voi maksaa pankki- tai luottokortilla.

Sisaralennus yhteensä 20e sisaruksilta jotka osallistuvat samalle leirille. Kesän 2016 leiriläisille 10e alennus leirihinnasta!


Yleistä tietoa ratsastusleireistämme

Jokainen leiri on ainutkertainen ja luomme sen yhdessä, joten ohjelmakin muotoutuu teidän mukaanne. Toiveleirit alkavat maanantaisin klo 8:00 päättyvät perjantaisin 18:00, alkeisleiri alkaa sunnuntaina klo 8:00 ja päättyy maanantaina klo 18:00, minitoiveleiri alkaa tiistaina klo 8:00 ja päättyy torstaina klo 18:00. Leirit päättyvät ruokailuun joka alkaa klo 18:00. Leirille voi tulla jo edellisenä päivänä klo 19:00 jälkeen. Edellisenä iltana tarjolla iltapala ja iltaohjelmaa esim uintia ja seuraavana aamuna aamupala ennen klo 8:00.

Jokaiseen leiriin kuuluu kaksi ratsastustuntia päivässä. Ensimmäinen ratsastustunti on aamupäivisin. He, ketkä haluavat, saavat osallistua myös aamutallin tekoon: hevosten ruokintaan, juottamiseen, muihin tallin rutiineihin kuuluviin töihin. Pakko ei ole rehkiä, tallille voi tulla myös vasta ennen ratsastustuntia satuloimaan oman ratsunsa. Leiriavustajat auttavat aina tarvittaessa.

Majoitus järjestetään leirimajassa, tallituvassa tai aitassa. Ruokailu ja pesutilat ovat päärakennuksessa. Ratsastuksen ja hevosten hoidon jälkeen ohjelmaan kuuluu lounas. Iltapäivällä pidetään teoriatunti joka on yleensä ollut käytännön teoriaa ja sen jälkeen lähdetään uudelleen hakemaan ja satuloimaan hevosia. Illan ratsastustunnin jälkeen syödään päivällinen, jonka jälkeen leiriläisillä on vapaa-aikaa vaikkapa hoitaa hoitsuaan. Leirikeittiössä on tarjolla maukasta kotiruokaa. Jos sinulla on jokin erikoisruokavalio, kerrothan siitä etukäteen. Päivässä on kaksi lämmintä ateriaa sekä aamu- väli- ja iltapalat. Leirillä on myös pienimuotoinen leirikioski, josta voi halutessaan ostaa naposteltavaa. Leiriläisten tukena, turvana ja yleisapuna ovat leiriavustajat. Leiriläiset on vakuutettu ryhmätapaturmavakuutuksella. Leirille voi osallistua myös omalla hevosella, jolloin leirin hinta on sama. Hevonen on laidunpaikalla leirin ajan, tarvittaessa myös karsinapaikasta voidaan sopia.

Leirille on hyvä ottaa mukaan ainakin seuraavat asiat: peseytymisvälineet, perusvaatteet sään mukaan, sadetakki ja saappaat, uimapuku (ja mielellään erilliset rantakengät), ratsastusvarusteet. Tallilta voi lainata kypärää, käsineitä ja turvaliiviä, jos leirille tullessa ei ole vielä omaa. Jos sinulla ei ole vielä ratsastusvarusteita, ota mukaasi hankaamattomat, joustavat housut ja kumisaappaat, joissa on vähän kantaa. Lenkkareissa ei voi ratsastaa. Voit ottaa mukaan myös luettavaa, musiikkia, rahaa naposteltavaan, eväitä, puhelimen, laturin sekä muita tarpeellisia henkilökohtaisia tavaroita. Leirille kannattaa vaatteita varata mukaan ennemmin liikaa kuin liian vähän.

Tallilla on käytössä 35 x 45 hyväpohjainen ratsastuskenttä ja lisäksi pienempi 20 x 40 m kenttä, hyvät maastot, estekalustoa ja yksilöllinen opetus ja mukavat hevoset ja ponit. Ratsastusopetuksen lisäksi pyrimme opettamaan kaikille leiriläisille myös hyvää hevosmiestaitoa, hevosten oikeaa käsittelyä ja hoitoa. Leirillä pääsee uimaan joelle 500m päähän. Leirillä myös mahdollisuus grillailuun. Takapihalla käytössä trampoliini sekä sulkapallo/lentopallo verkko + mailat.

Muista ilmoittaa meille varausta tehdessäsi erikoisruokavaliosi, allergiasi tai mahdolliset perussairaudet. Kerrothan myös todellisen ratsastustasosi. Kaikille leireille on mahdollista osallistua myös kurssityylisesti ilman majoittautumista: jos asut lähellämme, yövyt kotona ja tulet leirille aamulla kello 8:00. Varsinkin pienimmille alkeisleiriläisille tämä voi olla mukavampi vaihtoehto. Jokaiselle leirille otetaan 10-12 leiriläistä riippuen leiristä. Leiri järjestetään, kun leirille on ilmoittautunut vähintään 6 leiriläistä. Jos leiriläinen lähtee kesken leirin pois leirin järjestäjästä riippumattomasta syystä, ei leirin järjestäjä ole velvollinen korvaamaan loppuleiriä. Leirillä myös ratsastetaan säällä kuin säällä lukuunottamatta vaarallisia säitä kuten ukonilmaa, otathan siis tarpeeksi vaihtovaatteita mukaan. Jos leiriläinen ei halua osallistua jollekkin tunnille ei valitettavasti ole mahdollisuutta järjestää korvaavaa tuntia. Tunneilla edetään oman tason mukaan!

Tervetuloa viihtymään leirille Hevostila Dianalle!