WordPress Theme

Ratsastusleirit


Hevostila Dianan kesäleirit 2024


Yleistä tietoa leireistä


Leirit myydään päiväleireinä (yöpyminen ostettavissa erikseen).

Leiri alkaa klo 8 aamupalalla ja päättyy illalla klo 20.

Leireillä syödään lounaalla ja päivällisellä herkullista kotiruokaa. Oma monitoimimiehemme Aki on taitava kokki ja leirikesän ruuat ovatkin erittäin pidettyjä. Aamuisin on runsas aamupala ja päiväkahviaikaan välipala. Lisäksi leirikioskista voi ostaa herkkuja tai virvokkeita. Erityisruokavalioista laskutamme 5€ per päivä lisää (kaikki ruuat ovat laktoosittomia).

Uimaranta on lyhyen kävelymatkan päässä. Toisinaan leiriläiset mielivät uimaan jopa kolmekin kertaa päivässä, mikäs sen mukavampaa kuin pulahtaa viilentävään jokeen! Leiriläisillä on parhaina leirikavereina lauma ihania hevosia ja poneja, joiden kanssa on kiva ratsastaa ja opetella taitavaksi hevosenkäsittelijäksi. Jokaiselle tietysti löytyy oma hoitohevonen. Lisäksi pääset seuraamaan ajohevosten treeniä, ratsastustunteja, varsojen iloittelua, kengittäjää ja hevoshierojaa työssään.

Leirillä on päivittäin 2 ratsastuskertaa ja käytännön teoriaa. Vauhtisleireillä on yli 30 aihetta, joista ratsastajat valitsevat mieleiset tuntien aiheet. Viime vuosina teoriat ovat painottuneet hevosten hyvinvointiin. Hevosten hyvinvointi on meille tärkeä asia, joten hevosten hyvinvointia käsittelemme läpi leirin toiminnan ohessa. Varsinaisia teoria-aiheita leiriläiset pääsevät toivomaan useasta eri aiheesta. Ratsastustunnit ovat tasoryhmissä ja käytännön teoria koko leiriporukalla.

Leireillä on myös mahdollista yöpyä. Yöpyminen on 15€ yöltä. Yöpyminen maksetaan takautuvasti toteutuneiden öiden mukaan. Yöpyjälle tarjoillaan runsas iltapala. Leiriläiset majoittuvat leiritalossa. Leiritalo on aivan tallin pihapiirissä joten pääset majoittumaan hevosten ympäröimänä, shettislauma ikkunan alla höristen. Leiritalolta löytyvät leiriläisten makuuhuoneet, wc, suihku ja sauna. Leiritalossa on televisio ja pari konsolia peleineen ja paljon hevoslehtiä. Pihoilla lisäksi trampoliini ja jalkapallomaalit sekä verkot. Leiriläisille on varattu petivaatteet ja pyyhkeet joten niitä ei tarvitse mukana kantaa. Leiritalon jääkaapin lisäksi leiriläisillä on myös oma jääkaappi, jossa voi pitää virvokkeet viileinä. Junnuleireillä leiriläisten apuna on leiriohjaaja, joka ohjeista, auttaa ja neuvoo tarvittaessa.

Leiri järjestetään jos leiriläisiä vähintään 4. Leireille voi halutessaan saapua jo sunnuntai-iltana klo 19 jälkeen.


Ilmoittautuminen leireille

Ilmoittaudu leirille laittamalla sähköpostia hevostiladiana@gmail.com (vain huoltaja voi ilmoittaa alaikäisen). Ilmoittautumiset ovat sitovia. Viestissä tulee olla leirin nimi, leiriläisen koko nimi, osoite, puhelinnumero, vanhemman yhteystiedot, mahdolliset ruoka-aineallergiat, sairaudet tai muut asiat, jotka tulee huomioida leirillä tai ratsastuksessa. Lisäksi voit vapaasti kertoa ratsastustaidoistasi.

Kaikki ilmoittautumiset otetaan vastaan sähköpostin kautta! Jos vastausta ei parin päivän sisällä kuulu niin laitathan viestin uudelleen.

Huomioithan, että mikäli leireille vähän osallistujia, voidaan leirejä yhdistää. Leiriläiset ovat vakuutettuja ja leirien hinnat sisältävät alv 24%.


Leirit kesällä 2024


MINIVAUHTIS 3-5.6.2024 lisäpäivät 6.6 ja 7.6.

Minivauhtis on toiveleiri, joka on suunnattu nuoremmille leiriläisille, noin 6-11 vuotiaille. Leiriläisellä olisi hyvä olla ratsastustaitoa ja kokemusta sen verran, että ratsastus onnistuu ilman talutusta. Ratsastustunneilla ratsastetaan tasoryhmissä. Aiheita tunneille on laidasta laitaan. Esteratsastusta, maastoilua, peltoilua, leikkitunteja, uittoa ym. Valitsemaan pääsee yli 30 eri aiheesta.

Minivauhtisleiriä on toivottu usein pidemmäksi, joten tänä vuonna vaihtoehtoja on monenlaisille leiriläisille.

Minivauhtis alkaa maanantaina klo 8 aamupalalla ja illalla klo 20 aktiviteetit päättyvät. Minivauhtis on 3 päivää. Lisäpäiviä voi ostaa 4. ja 5. päivän. Jokaiselle päivälle löytyy runsaasti hauskaa tekemistä ihanien hevosten kanssa!

Leiri alkaa maanantaina ja jatkuu keskiviikkoon asti. Lisäpäivät torstai ja perjantai.

Leirille on 4-12 paikkaa.

Ma-ke 240€
To +80€
Pe +80€

Yöpyminen 15€ yö sisältäen iltapalan.

Varausmaksu 100€ (sis. hintaan) maksetaan viikon sisällä leirin varaamisesta. Varausmaksua ei palauteta.


VAUHTISLEIRI 10-14.6.2024

Perinteinen toiveleiri yli 11-vuotiaille ratsastajille. Ratsastajan tulisi hallita hevonen hyvin kaikissa askellajeissa ja pystyttävä ratsastamaan erilaisia hevosia. Leiriläiset pääsevät toivomaan yli 30 aiheesta mieleiset tunnit. Tällä leirillä leiriläinen pääsee haastamaan itseään ja testaamaan talven aikana opittuja taitoja. Leiri on nimensä mukaisesti reipastempoinen leiri.

Vauhtisleiri on 5 päiväinen päiväleiri. Leiri alkaa aamulla klo 8 aamupalalla ja klo 20 aktiviteetit päättyvät. Perjantaina leiri päättyy klo 18 alkavan ruokailun jälkeen. Leireillään siis maanantaista perjantaihin. Tällekin leirille voi saapua jo sunnuntai-iltana klo 19 jälkeen.

Leirille on 4-12 paikkaa.

Ratsastustunnit ratsastetaan tasoryhmissä. Aiheita tunnille on laidasta laitaan, ilman satulaa ratsastusta, leikkitunteja, peltoilua, maastoesteitä, esteitä, uittoa ym.

Leirin hinta on 400€. Varausmaksu 100€ (sis. hintaan) maksetaan viikon sisällä leirin varaamisesta. Varausmaksua ei palauteta.

Yöpyminen 15€ yö sisältäen iltapalan.


ALKEISPÄIVÄLEIRI 17.6.2024 klo 9-16

Päiväleiri on yksittäinen leiripäivä. Leireilemme klo 9-16. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla hevosten hoidosta tai ratsastuksesta. Päivään sisältyy yksi ratsastustunti ja paljon hevosten hoitamista. Yksi lämmin ruoka ja lisäksi välipala. Leirillä on taluttajat auttamassa ratsastajia.

Alkeispäiväleirille on 4-8 paikkaa.

Leirin hinta on 70€. Varausmaksu 20€ (sis. hintaan) maksetaan viikon sisällä leirin varaamisesta. Varausmaksua ei palauteta.


SENNULEIRI 25-27.7.2024

Sennuleirillä leireillään torstaista lauantaihin. Leiriläinen voi itse valita kuinka monta päivää leirillä viettää. Sennuleirin ohjelma suunnitellaan yhdessä leiriläisten kanssa heidän toiveidensa mukaan.

Sennuleirillä on leppoinen päivä rytmi, herkullista ruokaa ja aina hyvää samanhenkistä seuraa ja tietenkin ne hevoset! Päivittäin on 2 ratsastustuntia ja 1 käytännön teoria. Ratsastustaitoa vaaditaan sen verran, ettei tarvetta taluttajalle ole.

Sennuleirille on 6 paikkaa.

Leirin hinta on 80€/päivä, yöpyminen 15€ yöltä. Varausmaksu 50€ (sis. hintaan) maksetaan viikon sisällä leirin varaamisesta. Varausmaksua ei palauteta.

Tervetuloa viihtymään leireillemme!


Eikö sopivaa leiriä löytynyt?
Kysy rohkeasti mittatilausleiriä omalle porukalle, teille sopivana ajankohtana!


Tervetuloa leireilemään luoksemme!